Hoppa till huvudinnehåll

Här är finalisterna i Årets Konditor 2021!

Nu är uttagningarna till finalen utav Årets Konditor avklarade. Till finalen är fem av landets skickligaste konditorer uttagna efter att ha imponerat på juryn i uttagningarna.

Här är finalisterna i Årets Konditor 2021

Jimmy Wollberg, bor i Olofstorp, driver Berzelii choklad i Göteborg.
Sara Nilsson, bor i Lerum, arbetar på Roots Foodmarket i Göteborg.
Kasper Kleihs, bor i Sundbyberg, arbetar på Etoile i Stockholm.
Jessica Pettersson, bor och arbetar på Gateau i Stockholm.
Andreas Modd, bor och arbetar på Chokladhuset i Nynäshamn.

Detta gäller i finalen av Årets Konditor 2021

Årets konditor som är det svenska mästerskapet för professionella konditorer avgörs avgörs den 12-13 november och sänds i och med rådande omständigheter digitalt! Årets final har följer temat Fenomen.

Deltagarna skall tolka detta och överföra det till sina bakverk. Finalisterna får visa upp sin kreativitet och tekniska skicklighet när de i finalen skall skapa totalt 5 tårtor, 30 bakelser i 3 olika varianter samt 10 stycken tallriksdesserter.

Samtliga bakverk bakas på plats under finalen och bedöms utav en smakjury och en metodjury som noggrant följer deltagarnas arbete under tävlingen. Sveba Dahlens supermoderna ministickugn S-Serien SR240 finns på plats och är tillgänglig för finalisterna att baka av sina bakverk i. Vinnaren får stolt titulera sig Årets Konditor, tillika Svensk Mästare för professionella konditorer. Dessutom vinner segraren 40 000 kr samt en Varimixer Teddy. Under ett års tid får vinnaren representera branschen och bära titeln Årets Konditor.

En efterlängtad händelse i konditoribranschen

- Jag är otroligt nyfiken på hur årets finalister kommer att tolka årets tema Fenomen, där bara fantasin sätter gränserna. Efter ett år kantat av pandemi, där många konditorier befunnit sig i ett pressat läge, så är Årets Konditor efterlängtad i branschen.

Just därför är det upplagt för att årets final ska bli en riktig show där de tävlande redan visat att de håller allra högsta nivå. Om de är hälften så förväntansfulla som jag är så är vi garanterade en final utöver det vanliga, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar tävlingen Årets Konditor. 

Som huvudsponsor så är Sveba Dahlen mycket spända på vad finalen kan erbjuda och vi vill gratulerar samtliga finalister och önskar lycka till i finalen.