SM-veckan 2020

Nu är anmälan öppen inför SM-veckan i Göteborg 9-12 mars 2020 och Sveba Dahlen är stolta sponsorer.
Tävlingarna som går att anmäla sig till är SM Unga Bagare, Årets bagare och Skolmästerskapen.

SM i Unga Bagare avgörs den 11 mars 2020 i samband med SM-veckan. SM Unga Bagare syftar till att kora Sveriges bästa unga bagare och är öppen för ungdomar upp till 24 år. Tävlingen har arrangerats sedan 1990. Ett stort antal av bageri- och konditoribranschens mest kända profiler har startat sin karriär i och med den här tävlingen. Ettan till fyran i SM bildar det juniorbagarlandslag från vilket kandidater tas ut att representera Sverige i EM Unga Bagare.

Sista ansökningsdag är den 25 januari.

Skolmästerskapen

Tävlingsdag är tisdagen den 10 mars 2020.

Tävlingsplats är bageriet på Ester Mosessons Gymnasium i Göteborg. Uppdukning av tävlingsbord samt prisutdelning sker i Nordstan i centrala Göteborg tisdagen den 10 mars mellan 13-15.00. Behöriga att delta är studerande på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, gren bageri/konditori och är elever i årskurs 3.

Sista ansökningsdag är den 4 februari 2020.

Årets Bagare

Årets Bagare är de Svenska Mästerskapen för professionella bagare och arrangeras den 9-12 mars 2020 för sjunde året i rad av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. För att få delta i Årets Bagare ska du arbeta inom bageri- och konditoribranschen, det finns i övrigt ingen åldersgräns.

Sista dagen för anmälan till Årets Bagare är 15 januari.

Läs mer om tävlingarna på Svenska Bagare och Konditorers hemsida: http://www.bageri.se/